Dzień dobry,
odpowiedź na pytania przedmówcy można znaleźć w raporcie, natomiast ja mam pytania o podobne aspekty, dlatego pozwolę sobie je zadać w tym wątku:
1. Jakie są kryteria przyznania bonusów rocznych dla zarządu oraz pozostałych pracowników? Czy bonusy te są określone procentowo np. od wyniku EBIT, czy jako stała kwota wypłacana po osiągnięciu zakładanego wyniku?
2. Czy zawiązane rezerwy na premie roczne odzwierciedlają tylko wynik za pierwsze półrocze i wraz z odnotowaniem przychodu i zysku w kolejnych kwartałach 2018 rezerwy te będą rosnąć? Jeśli tak, czy będą rosnąć proporcjonalnie do wyniku?
3. W ramach programu motywacyjnego na lata 2017-2019, zarówno jeśli chodzi o przychody, jak i zysk brutto, wartości te zostały zrealizowane już w ok. 50%. Czy w związku z tym można zakładać, że również 50% kosztu z tym związanego zostało odzwierciedlone w rezerwach na wynagrodzenia i odpowiedniki wynagrodzeń siedzące w usługach obcych?
4. Czy możemy spodziewać się ujawnienia ilości sprzedanych kopii?
Będę bardzo wdzięczny za udzielenie odpowiedzi na moje pytania. Jednocześnie chciałbym bardzo serdecznie pogratulować rekordowego kwartału, półrocza, a również roku!
Pozdrawiam serdecznie,
Kamil Kukiełka