Frostpunk 2
Nie wiem dlaczego dyskutujemy o Alters w temacie FP2, ale jeśli już tutaj to jednak także mnie to interesuje: obecnie mówimy o wiośnie, a co słusznie padło powyżej oficjalnie jest to Q1. To wiosna czy Q1? Bo wiosna i Q1 pokrywa się tylko w marcu (nie wiem czy taki był zamysł na wskazanie tego terminu, aby tym kanałem przekazać informacje o dacie premiery).
Dzień dobry,
Terminy wydawania update'ów i DLC do "Frostpunka 2", które zaprezentowaliśmy kilka miesięcy temu w road-mapie pozostają aktualne.
Z uwagą śledzimy, jak wypadła premiera najnowszej "Cywilizacji". To kolejny w ostatnim kwartałach przykład, że oczekiwania graczy wobec gier są skrajnie wysokie a nowym produkcjom jest bardzo trudno im sprostać. Liczymy, że część fanów kultowej sagi może chcieć spróbować czegoś innego ("Frostpunka 2"), ale przede wszystkim mocno kibicujemy twórcom "Cywilizacji VII", żeby ich produkcja, po słabszym otwarciu, wróciła na właściwe tory.
Pozdrawiamy
Terminy wydawania update'ów i DLC do "Frostpunka 2", które zaprezentowaliśmy kilka miesięcy temu w road-mapie pozostają aktualne.
Z uwagą śledzimy, jak wypadła premiera najnowszej "Cywilizacji". To kolejny w ostatnim kwartałach przykład, że oczekiwania graczy wobec gier są skrajnie wysokie a nowym produkcjom jest bardzo trudno im sprostać. Liczymy, że część fanów kultowej sagi może chcieć spróbować czegoś innego ("Frostpunka 2"), ale przede wszystkim mocno kibicujemy twórcom "Cywilizacji VII", żeby ich produkcja, po słabszym otwarciu, wróciła na właściwe tory.
Pozdrawiamy
-
Czy oczekiwania graczy są tak skrajnie wysokie? Aż tak źle chyba nie jest. Frostpunk 2 i Cywilizacja dzielą ten sam główny problem, że wybrano rewolucję zamiast ewolucję. Ale nadal Frostpunk wypada lepiej bo technicznie wszystko działa plus feedback od ludzi, któych znam a w jedynkę nigdy nie grali jest bardzo pozytywny. Z resztą też czekam na nowości do Frostpunka.Admin pisze: ↑wt lut 11, 2025 1:50 pm Dzień dobry,
Pozdrawiamy
Temat porażki komercyjnej FP2 był tu już omawiany wielokrotnie, nie należy także brać na serio tych wymówek spółki jakoby gracze nagle stali się bardzo wymagający. Gracze chcieli innej gry niż FP2, stąd też ich niezadowolenie. Warto także zobaczyć jaki sukces odniosła ostatnio KCD2, sprzedane 1 mln egzemplarzy w jeden dzień , oceny 90% pozytywów na Steam. To nie gracze stali się bardziej wymagający, tylko trzeba adresować odpowiednio swoje produkty biorąc pod uwagę grupę docelową.