Frostpunk 2

Zapraszamy do dyskusji z zespołem 11 bit studios na temat prowadzonych przez nas przedsięwzięć biznesowych. Na Forum Inwestorskim mówimy o grach, Games Republic, wydawnictwie 11 bit studios oraz o obecności firmy na GPW.
frantic

Witam,

Nic się nie zmieniło. Czy wiadomo kiedy nastąpi wspomniana aktualizacja karty steam?

Pozdrawiam
Mielik6

Kasa im leci (bo wiadomo taka informacja jest znacząca)
A oni w dupie mają
Jestem inwestorem tej spółki ale przez ich lekkomyślnosc i brak widocznych starań zastanawiam się co ja tu robię.
Jeszcze sobie pensje podwyższyć i liczyć na to że jak pierwsza część była hitem to i kolejne będą bo tytuł już ma pozycje 😄
Nie wiem kto u Was rządzi ale trochę nie ogarnia bieżących czasów
A żeby offtopu nie było na forum to chętnie bym usłyszał jakie kroki co do reklamy tej oto gry podjeliscie?
Powysyłaliście grę do osób np z yt aby ją rozpromowali?
Admin
Site Admin

Dzień dobry,

Steam (Valve) wprowadził funkcjonalność, o którą Pan pyta (możliwość pokazania daty dla wcześniejszego dostępu) w kwietniu bieżącego roku. Pre-ordery "Frostpunka 2", które pozwalają na wcześniejszą rozgrywkę, ruszyły trochę wcześniej. Platforma pozwala na korektę opisu jedynie w przypadku gier, które ruszyły z pre-orderami już po wprowadzeniu nowej funkcjonalności. Dlatego w przypadku "Frostpunk 2" nie mamy takiej możliwości.

Pozdrawiamy
Mateusz

Dzień dobry,
Pytanie czysto techniczne, czy gracze którzy będą mieli wcześniejszy dostęp będą widoczni na steamdb czy podobnie jak w przypadku bety statystyki dotyczące liczby graczy będą ukryte aż do momentu właściwej premiery?
Frey

Czy mogliby Państwo ujawnić czy na steam widoczna dla wszystkich będzie liczba osób grających od 17 września w wersję deluxe fp2?
Dziękuję i pozdrawiam

Edit: pytanie pokrywa się z powyższym - więc również proszę o informację.
Admin
Site Admin

Dzień dobry,

Grający we "Frostpunka 2" od 17 września, czyli posiadacze wersji Deluxe, będą mogli korzystać ze wszystkich funkcjonalności, które daje ta platforma, w tym oczywiście zamieszczania opinii o grze. Niestety, dane o aktywności graczy/ilości graczy nie będą jednak widoczne/dostępne, w tym również w zewnętrznych serwisach agregujących tego typu dane, czyli np. Steam db.

Pozdrawiamy
adu

Dzień dobry,

Może jednak warto zgłębić ten temat? Przykład niedawnej premiery Warhammer 40,000: Space Marine 2 pokazuje z kolei, że dane o liczbie graczy były widoczne nawet przed premierą w trakcie wcześniejszego dostępu.
Widać to dobrze tu: https://steamdb.info/app/2183900/charts/#1w

Skłania to do wniosku, że jest tu pewna opcjonalność. Sam się nie upieram, która opcja jest lepsza np. pod względem marketingowym, ale chciałem tylko zasygnalizować, że sprawa jest być może bardziej skomplikowana, jest tu więcej możliwości niż jedna i prosiłbym o refleksję w tym zakresie :)

Pozdrawiam!
topfacet

Kolega Marcin ma rację, być może zależy to od ustawień na koncie Steam?
Mateusz

Wiadomo że ten peak 17 może być wyraźnie niższy niż 20 więc myślę że nie ma co kombinować jak koń pod górę żeby mieć wodospad na akcjach 17 :) Oczywiście to tylko moje zdanie, w dłużej perspektywie nie ma to większego znaczenia.
adu

Sam też tak uważam. Chciałem tylko zwrócić uwagę, że prawdopodobnie istnieje możliwość pokazania peaku wcześniej, więc jeśli spółka uzna, że to mogłoby być korzystne, to warto rozważyć i taką opcję.
ODPOWIEDZ