Frostpunk

Zapraszamy do dyskusji z zespołem 11 bit studios na temat prowadzonych przez nas przedsięwzięć biznesowych. Na Forum Inwestorskim mówimy o grach, Games Republic, wydawnictwie 11 bit studios oraz o obecności firmy na GPW.
topfacet
Posty: 185
Rejestracja: pn kwie 07, 2014 5:07 pm

pt wrz 01, 2017 4:51 pm

Pojawiła się informacja o premierze w grudniu, trochę to by było późno. Jakiś komentarz?
chris_martin
Posty: 108
Rejestracja: wt gru 09, 2014 8:29 pm

sob wrz 02, 2017 8:53 am

witam Panie Darku,

czy gracz we FropstPunku bedzie mógł eksplorować również inne obszary niż tylko wnętrze krateru ? czy Świat FP jest szerszy niż Krater/Siłownik ?

świat FP wygląda bardzo interesująco...
pozdr
Kris
topfacet
Posty: 185
Rejestracja: pn kwie 07, 2014 5:07 pm

sob wrz 02, 2017 1:52 pm

Zobacz gameplay które są już dostępne na YT i znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie. Możesz budować beacon i potem wysyłać ekspedycje do innych rejonów.
chris_martin
Posty: 108
Rejestracja: wt gru 09, 2014 8:29 pm

ndz wrz 03, 2017 10:14 am

@opfacet

a czymozna eksplorowac te tereny poza oazą ?
kris
topfacet
Posty: 185
Rejestracja: pn kwie 07, 2014 5:07 pm

ndz wrz 03, 2017 2:39 pm

Można prowadzić misje zwiadowcze, tak jak napisałem najlepiej zobaczyć gameplay.
Admin
Site Admin
Posty: 1444
Rejestracja: pn mar 31, 2014 3:28 pm

pn wrz 04, 2017 2:44 pm

Dzień dobry
Tak jak już wyjaśnili moi przedmówcy, rozgrywka we "Frostpunku" nie ogranicza się do krateru, w którym gra się zaczyna. Możemy wysyłać ekspedycje do innych lokalizacji i je eksplorować.
Co więcej? - Tego nie możemy na razie zdradzać :) .
Pozdrawiamy.
jaszczep
Posty: 41
Rejestracja: czw gru 11, 2014 10:11 pm
Kontakt:

śr wrz 06, 2017 8:54 am

Dzień dobry ,
na steam czytam o wymaganiach gry :
minimalnie GTX 960 zalecane GTX 1060
Czy to błąd , czy rzeczywiście są aż takie ?
Admin
Site Admin
Posty: 1444
Rejestracja: pn mar 31, 2014 3:28 pm

śr wrz 06, 2017 11:33 am

Dzień dobry
Wymagania sprzętowe dla "Frostpunka", o których można przeczytać na Steam, należy traktować jako wymagania wstępne. Po prostu, "wrzucając" grę na Steam deweloper musi również wypełnić rubrykę dotyczącą wymagań sprzętowych gry. Praktyka rynkowa pokazuje, że do tych wpisów należy podchodzić z dużym dystansem. :) .
Ostatnie tygodnie przed premierą poświęcane są na optymalizację i testowanie gier, również pod kątem sprzętowym. Dopiero po tych testach można określić ostateczne parametry techniczne, które są niezbędne, żeby gra działała płynnie. Deweloperom zależy, żeby tytuł, który tworzą, działał właściwie przy jak najniższych wymaganiach sprzętowych (grono potencjalnych kupujących jest wtedy szersze). Podobny mechanizm będzie działał również w przypadku "Frostpunka". Dlatego proszę spokojnie czekać, aż podamy ostateczne wymagania sprzętowe dla naszej produkcji. Należy oczekiwać, że będą niższe, niż te, które można znaleźć obecnie na Steam.
Pozdrawiamy.
topfacet
Posty: 185
Rejestracja: pn kwie 07, 2014 5:07 pm

śr wrz 06, 2017 11:34 pm

Chyba nadal nikt nie odpowiada na pytania na Steam?
chris_martin
Posty: 108
Rejestracja: wt gru 09, 2014 8:29 pm

czw wrz 07, 2017 11:18 am

Panie Darku

Thnx za odpowiedz

Czy FP bedzie gra 2,5D czy moze 3D?
Pozdrawiam
Kris
ODPOWIEDZ