P8

Zapraszamy do dyskusji z zespołem 11 bit studios na temat prowadzonych przez nas przedsięwzięć biznesowych. Na Forum Inwestorskim mówimy o grach, Games Republic, wydawnictwie 11 bit studios oraz o obecności firmy na GPW.
baks

Czy można się spodziewać materiałów z gry przed premierą FP2 a może jeszcze przez Traumyhurge tak jak było zapowiadane ?
topfacet

Nigdy nie było takich zapowiedzi, nowe gry zostaną przedstawione po obecnie zaplanowanych premierach.
Admin
Site Admin

Dzień dobry,

I półrocze 2024 roku to dla 11 bit studios, co wielokrotnie podkreślaliśmy, "delivery time". Cała firma pracuje na najwyższych obrotach, żeby zbliżające się premiery wypadły jak najlepiej i miały należytą oprawę marketingową. Czy w tym mieści się "odpalanie" komunikacji dla tytułów, które zadebiutują dopiero za jakiś czas? Nie sądzę....

Pozdrawiamy
sledzik

Jak przebiegają prace nad P8? Czy uporaliście się już z problemami która zagrażały stworzeniu projektu?
Admin
Site Admin

Dzień dobry,

Problemy z "Projektem 8", do których Pan nawiązuje, to temat z wiosny zeszłego roku. Temat zamknięty. Od tego czasu produkcja wróciła na właściwe tory a zespół skutecznie zamyka kolejne kamienie milowe.

Pozdrawiamy
sledzik

Pojawiła się informacja że Pani Psycholog kliniczna Elena Mecheva pracowała dwa lata jako konsultant przy p8. Mam dwa pytania:

Czemu padł wybór na tą Panią? Czy ma jakieś wybitne osiągnięcia czy po prostu tak ciężko znaleźć psychologa klinicznego?
Czy narodowość tej Pani ma coś wspólnego z projektem P8?
Admin
Site Admin

Dzień dobry,

11 bit studios S.A. od lat zatrudnia cudzoziemców na różnych stanowiskach i w różnych zespołach. Stanowią ponad 10 proc. naszej załogi. Narodowość czy obywatelstwo nie mają żadnego znaczenia, jeśli szukamy osoby o konkretnych kompetencjach czy umiejętnościach. Dlatego nie będziemy się odnosić do tego konkretnego przypadku przywołanego przez Pana.

Pozdrawiamy
sledzik

Źle mnie Pan zrozumiał. Wiadomo że zatrudniacie od lat ludzi z innych krajów aby zdobyć najlepszych zasób kadrowy. Moja myśl kierowała się bardziej czy np P8 jest związany z jakimiś legendami, mitami lub innymi historiami z tamtego regionu dlatego taka decyzja (przecież nie możecie powiedzieć wprost bo to zaburzy plan marketingowy)
Admin
Site Admin

Dzień dobry,

Produkując gry, które mają być sprzedawane globalnie, nie możemy bazować na legendach znanych i rozumianych jedynie lokalnie. Muszą to być historie uniwersalne, dotykające każdego z nas.

Pozdrawiamy
Tadeuszm

Zechcą się Państwo odnieść do swojej wypowiedzi z 11 października w tym wątku?
ODPOWIEDZ