Niezwyciężony i Starwards w mariażu z 11bit

Zapraszamy do dyskusji z zespołem 11 bit studios na temat prowadzonych przez nas przedsięwzięć biznesowych. Na Forum Inwestorskim mówimy o grach, Games Republic, wydawnictwie 11 bit studios oraz o obecności firmy na GPW.
blah8760

czw mar 21, 2024 1:19 pm

Z raportu rocznego Starwards wynika, że kwota włożona przez 11bit zwróciła się już w lutym.

https://www.ir.starwardindustries.com/r ... oczny-2023
Przemek

pt paź 18, 2024 6:21 pm

Witam

W okresie okołopremierowym w sklepie internetowym Signature Edition Games była dostępna pudełkowa wersja The Invincible dla PC, XBox, PS (w wersji normalnej jak i singature) która w dość szybkim czasie została wyprzedana. Jakiś czas temu zauważyłem że The Invincible, znowu jest dostępny w pudełkowej wersji w Signature Edition Games.

W związku z tym mam pytanie, czy egzemplarze które pojawiły się w wyżej wymienionym sklepie, pochodzą ze zwrotów sprzedaży okołopremierowej, czy też może została podjęta decyzja o dotłoczeniu pewnej ilości egzemplarzy na poczet między innymi akcji promocyjnej połączonej z wydaniem polskiej wersji językowej książki "Niezwyciężony" Stanisława Lema okraszonej grafikami z gry The Invincible?

Pozdrawiam
Przemek

pn paź 21, 2024 9:58 pm

Witam

Dzisiaj empik mnie bardzo zaskoczył. Dostarczył do salonu i pozwolił odebrać już dzisiaj książkę "Niezwyciężony" Stanisława Lema okraszonego ilustracjami z gry, na dwa dni przed premierą. Swoją drogą pani Anna Lem na pierwszy rzut oka bardzo trafnie wybrała grafiki z gry.

Jeśli planowane są jakieś prace na stronie www wymienionej na tylnej okładce książki to może dobrym pomysłem było by dać krótką informację w stylu zapraszamy 23 października w dniu premiery książki, bo obecnie strona w ogóle nie odpowiada (nie odnaleziono serwera), co nie sprawia dobrego wrażenia.

Pozdrawiam
Admin
Site Admin

wt paź 22, 2024 10:40 am

Dzień dobry,

Według naszych informacji w ostatnich tygodniach i miesiącach nie tłoczono dodatkowych kopii "Niezwyciężonego" w wersji, o którą Pan pyta. Zapewne sklep, w którym trafił Pan na "świeże" egzemplarze, ma je z innego źródła (magazyn, zwroty, itp.).

Dziękujemy za pozytywny komentarz dotyczący najnowszego wydania książki "Niezwyciężony" aczkolwiek 11 bit studios S.A. nie ma nic wspólnego z tą inicjatywą.

Pozdrawiamy
Przemek

czw paź 24, 2024 10:06 pm

Witam

Dziękuję za odpowiedź.

Skoro wydanie wyżej wymienionej książki nie było inicjatywą 11 bit studios to jestem bardzo ciekaw jak obecnie wygląda współpraca marketingowa między 11Bit a Starward w celu jak najlepszego monetyzowania gry Invincible?

Czy Starward pochwalił się wcześniej 11Bit o planowanej akcji z wydaniem książki, tak aby można było podjąć szereg dodatkowych akcji marketingowych aby maksymalnie wykorzystać daną sytuację?

Czy też może inicjatywa z książką w całości pochodzi od spadkobierców Lema i niejako Starward oraz 11Bit sudios zostało tylko poinformowane z pewnym małym wyprzedzeniem o planowanej premierze?

Pozwolę sobie na zwrócenie uwagi na pewną rzecz. Obecnie mamy sytuację gdzie w polskim sklepie, osoba kupuję książkę wydanej w polskim języku, napisanej przez polskiego twórcę, gdzie przy użyciu polskiego języka jest zachęcana do zapoznania się z grą The Invincible na stronie invinciblethegame.com, która jest tylko i wyłącznie w języku angielskim.

Obawiam się, że w takiej sytuacji brak polskiej wersji językowej wyżej wspomnianej strony, może zniechęcić część osób do głębszego zapoznania się z informacjami o grze The Invincible. Czy mogę liczyć na przekazanie odpowiednim osobą odpowiedzialnym za stronę invinciblethegame.com sugestii aby dorobić polskie tłumaczenie, oraz pomysłu czy nie dodać dodatkowych informacji np. o możliwości kupienia gadżetów z gry The Invincible w sklepie store.11bitstudios.com oraz/lub podać namiar na sklep współpracujący z firmą Merge odpowiedzialną za wydawanie wersji pudełkowej gry The Invincible.

Pozdrawiam
Admin
Site Admin

pt paź 25, 2024 11:00 am

Dzień dobry,

Umowa wydawnicza 11 bit studios S.A. i Starward Industries S.A. bardzo dokładnie opisuje obszary, w których współpracujemy. Spółki ściśle współpracują, również marketingowo, przy monetyzacji gry "Niezwyciężony" bo leży to w interesie obu stron.
Zwracam jednak uwagę, że to Starward Industries S.A., a nie 11 bit studios S.A. jest stroną umowy ze spadkobiercami Stanisława Lema zatem pytania, na jakich zasadach drukowane są kolejne edycje "Niezwyciężonego" nie należy kierować do nas.

Pozdrawiamy
ODPOWIEDZ